Szerző
Vörösmarty Mihály

Vörösmarty Mihály

magyar költő, író, ügyvéd, a magyar romantika egyik legnagyobb alakja

1800. december 1. — 1855. november 19.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2654 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2009. január 6.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Vörösmarty Mihály

Az egerek

ELSŐ
Szegre, morály! bíztos hajlék, amelybe vonúltunk.
Lássunk munkához, rágjuk a hír fiait!

MÁSODIK
Hír fiait? Kik azok? Nyomorú hír, még nyomorúbb nép!
Egymáshoz méltók ily apa s gyermekei.

HARMADIK
És mégis rágjunk! kár hogy nincs rágni nagyobbat:
Ennyi kemény szép fog mit nem emésztene meg!

NEGYEDIK
Gazdálkodjatok! egykettőt hagyjunk meg odábbra:
Végső szükségben jó, ha mi fennmaradand.

HARMADIK
Semmi fukarságot! míg élünk, lesz derekabb fi
Mint mi vagyunk, s így lesz rágnivalónk is elég.

1837. január 31. előtt

Vörösmarty Mihály aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!