Szerző
Orczy Lőrinc

Orczy Lőrinc

magyar főispán, tábornok és költő

1718. augusztus 9. — 1789. július 28.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1715 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. május 4.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Orczy Lőrinc

Szabadkőmívesek törvénye

Az Istenre bízzad, pajtás! te ügyedet,
Hozzá fohászkodván emeljed kezedet.
Hallgató légy inkább, nagyra ne püffeszkedj,
Keveset kívánván kevéssel elégedj.
Tanulj megtartani reád bízott titkot,
Kisebbnek engedni, becsűlni nagyokot.
Ne fenyegess senkit, ne halaszd munkádat,
Vess meg kevélyeket, viseljed sorsodat.
Istenes életet élj, s készűlj halálhoz,
Így, s nem másképp juthatsz igaz boldogsághoz.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!