Szerző
Kisfaludy Károly

Kisfaludy Károly

költő, drámaíró, festő, a magyar novella egyik első meghonosítója

1788. február 5. — 1830. november 21.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2861 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2008. augusztus 30.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kisfaludy Károly

A csapodár.

A tavasz bájkellemében
A szép rózsa mint virul!
Harmat reszket nyilt ölében,
S attól édesb lángra gyul;
S bármi sziven ringadoz,
Kéj-lehelve illatoz.

Boldog a jelent kedvellő!
Én malasztit érezem;
S rám melegre a hüs szellő
Honnan jő? nem kérdezem:
Kétszer él a csapodár,
Mig a hív tővisen jár.

Kisfaludy Károly aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


rikki77

2009. január 13. 22:22

volt egy lány ésegy srác halálosan egymásba szeretek elöször mindenojan volt mintegy tündérmesébe de a fiu lelépet és a lány egyedülmarat a magány és a lasacskán rátelepszö halára