Szerző
Kisfaludy Károly

Kisfaludy Károly

költő, drámaíró, festő, a magyar novella egyik első meghonosítója

1788. február 5. — 1830. november 21.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 3638 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2008. augusztus 29.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Kisfaludy Károly

Vég part.

A szenvedő néz messze part felé;
Néz: hol derülne sülyedő világa?
Hol enyhül a seb, melyet sorsa vága?
Mi érező szivét kinnal telé.

Oh hányszor véli már, hogy föllelé!
De a reményfok, melyre bizva hága,
Homokhant, szétomol, s várt boldogsága
El-eltüntén kétség szakad belé.

S mit fenn a fénytetőn nem nyerhete,
Alant megadja egy kis part homálya,
S vég csendre száll a vész-környezte pálya.

A fülmilének esti zengzete
Gyöngén reszket le a mély szunnyadóra,
De ő nem ébred semmi földi szóra.

Kisfaludy Károly aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!