Szerző
Ábrányi Emil

Ábrányi Emil

költő, műfordító, újságíró

1851. január 1. — 1920. május 20.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1431 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. április 15.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (2)

Ábrányi Emil

Ibolyák

Kis leány az utca-sarkon,
Ibolyáid megveszem,
S valamennyit, valamennyit
Egy kis sírra ráteszem.

Tudjátok-e, ibolyácskák,
Kit takar a néma hant?
Egy korán, korán elhervadt
Bimbó nyugszik ott alant.

Édes bimbóm! Az enyészet
Keblemről szakgatta le.
Menjetek utána mind, mind,
S hervadozzatok vele!

1887.

Ábrányi Emil aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!