Szerző
Dsida Jenő

Dsida Jenő

erdélyi magyar költő

1907. május 17. — 1938. június 7.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1848 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. április 7.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölték (3)

Dsida Jenő

Sápadt levél

Sápadt levél az ájult fáról
Lihegve a mély kútba hullt -
Ott álltam - néztem, láttam
És fölriadt a régi múlt.

Tüzes tavasz, csókos csicsergés,
Virág-parfümös, lombos ág...
Valahogy úgy felfájt szívemben
A zajgó vérű ifjúság! -

Láttam, láttam a sötétséget,
Az örök-semmis, hideg űrt,
S láttam szegény magam-levélkét
Amint repült, repült, repült...

1924. augusztus 10.

Dsida Jenő aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!