Szerző
Virág Benedek

Virág Benedek

eredeti nevén Virág Ádám Ignác, költő és műfordító

1752. — 1830. január 25.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1684 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. április 6.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Virág Benedek

Klóe

Nem félsz, Klóe! mikor gyenge szerelmeit,
S ártatlan nevedet pengeti húrjain,
Flákkus, Római Sziren?
Félly, s fuss tőle hamar, hamar!

És ím! mint mikoron hallya, hogy a vadak
Ordítnak, megijed hirtelen a kis őz,
S félénk annya megé fut:
Úgy tett Klóe; futott, futott!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!