Szerző

Nagy Imre

költő

1817. február 24. — 1840. január 31.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1174 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. március 24.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Nagy Imre

Váró leányhoz

Zúgó szél zajong, üvöltöz
Völgy' virágain:
Szívpanasz, nehéz keserv nyög
Lányka ajkain.
Lányka! nézd a' szél letépi
Völgy virágait:
Igy hervasztja a' kesergés
Tested' bájait.
Ősz jön, és sírodra hull a'
Sárga tölgy-levél,
Mellynek árnyiban hiába
Annyit nyögdelél.
Felmosolyg az új tavasznap
'S látva sírodat -
Elborúl, 's harmatkönyűvel
Hinti hamvadat.
És Te alszol! föl nem ébreszt
Szánó harmat-ár,
Bágyadozva reng fölötted
Nap- és holdsugár.
Megjön, a' kiért esengtek
Kebled' vágyai,
Hallja, látja veszteségét,
Kelnek jajjai.
Nappalozva, éjjelezve
Küzd fohászival,
És Te hamvadsz, 's a' panaszló
Él fájdalmival. -

1837.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!