Szerző
Radvánszky János

Radvánszky János

költő és naplóíró, II. Rákóczi Ferenc tanácsosa

1666. december 6. — 1738. március 26.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2783 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. március 22.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölték (2)

Radvánszky János

Levél

Magamat ajánlom szívemnek szíviben,
Tartson mind holtiglan igaz szeretetben;
Tétovázó szívet hozzám ne viseljen
Hanem igaz és hű ő mindenkor legyen.

Készebb vagyok, szívem, koporsóban szállni,
Hogy sem nálad nélkül ez világban lakni;
Nálad nélkül nincsen semmi én örömem
Veled vagyon, szívem, és gyönyörűségem.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!