Szerző
Ábrányi Emil

Ábrányi Emil

költő, műfordító, újságíró

1851. január 1. — 1920. május 20.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 3849 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2008. augusztus 24.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (3)

Ábrányi Emil

Fortuna.

Mások a szerencsét
Könyörögve kérik,
Tolakodva hívják.
Úton, útfelen
Futnak utána.

Bele csimpaszkodnak
Fényes köpenyébe,
Ráncigálják, húzzák
Éhesen, mohón,
Görcsös erővel.

Szemüket kinyitják,
Nézik, egyre nézik,
Mint hajó-töröttek
Messzi tengeren
Nézik a partot.

Lesütött szemekkel
Járok a világon
S a szerencse mellett
Némán megyek el.
Nem veszem észre.

Ábrányi Emil aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


Mikijozsa

2013. október 20. 00:49

így van

Napsugar59

2013. január 19. 14:57

Talán a szerencse ezért nem vette észre.
Rózsa