Szerző
Benedek Elek

Benedek Elek

író, újságíró és költő

1859. szeptember 30. — 1929. augusztus 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 18816 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. március 22.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölték (3)

Benedek Elek

A karácsonyfa

Csingilingi, szól a csengő,
Jertek, fiúk, lányok!
Föl van gyújtva, meg van rakva
A karácsonyfátok.

Csingilingi, szól a csengő,
Arany a csengése,
Aranyosabb, szebb ez, mint a
Muzsika zengése.

Csingilingi, szól a csengő
Vajon kik csengetnek?
Mennyországból az angyalkák
A jó gyerekeknek.

Csingilingi, szól a csengő
Nyílik már az ajtó,
Cseng a szoba, zeng a szoba
Vidám gyermek zajtól.

Csingilingi, szól a csengő,
Jertek, fiúk, lányok,
Föl van gyújtva, meg van rakva
A karácsonyfátok.

Benedek Elek aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


43Valeria

2013. december 21. 08:06

Kedves gyerekvers. A költő azt írja fől van gyújtva a karácsonyfátok, félreérthető. Ha gyertya lenne megyújtva rajta, az a gyermekeknek inkább volna való. Nemesné _Valéria