Szerző

Faludi Ferenc

jezsuita szerzetes, író, költő és műfordító

1704. március 25. — 1779. december 18.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1808 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. március 22.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Faludi Ferenc

Felfuvalkodottnak megfordúlt szerencséje

Így jár, ki felfúvalkodik,
Magas helyre ágaskodik!

A szerencse megalázza,
Véletlenűl legyalázza;
Kiveti öléből,
Kiveti kedvéből.

El ne bízd magadat,
Hogy ne valld károdat:
Édes barátom!
Fogadd tanácsom.

Faludi Ferenc aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!