Szerző
Petőfi Sándor

Petőfi Sándor

születési nevén Petrovics Sándor, magyar költő, forradalmár, nemzeti hős, több mint ezer verset írt rövid élete alatt

1823. január 1. — 1849. július 31.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 29768 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2008. május 8.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölték (11)

Petőfi Sándor

A kutyák dala

Süvölt a zivatar
A felhős ég alatt;
A tél iker fia,
Eső és hó szakad.

Mi gondunk rá? mienk
A konyha szöglete.
Kegyelmes jó urunk
Helyheztetett ide.

S gondunk ételre sincs.
Ha gazdánk jóllakék,
Marad még asztalán,
S mienk a maradék.

Az ostor, az igaz,
Hogy pattog némelykor,
És pattogása fáj,
No de: ebcsont beforr.

S harag multán urunk
Ismét magához int,
S mi nyaljuk boldogan
Kegyelmes lábait!

Pest, 1847. január

Petőfi Sándor aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


Eternus

2008. június 27. 17:28

Köszönöm, felkerült!

Enemy

2008. május 29. 23:20

Ajánlanám még a Farkasok dala c. költeményt is az oldalra, mivel szerintem a kettő együtt jó.