Szerző

Molnár János

költő, természettudományos író, jezsuita áldozópap és tanár

1728. június 13. — 1804. február 15.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1572 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. január 29.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Molnár János

Az ártalmas könyvekről

Ah! nincs a Mahomet-szerü pogányban,
Amelynél szabad a gonosz fekélység,
Oly rutság, minemü ragadt azokra,
Kik Volternek utánna feldühödtek,
Vagy Rousseaut követik. Venus kezéből
Vött vak tőr hegyivel rohanva törvén
Istentől adatott hitünk s reményünk
Ellen, s a csunyaság homálya közzül
Nem vetvén szemet az igaz valóra.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!