Szerző
Aranka György

Aranka György

író, költő, tudományszervező

1737. szeptember 17. — 1817. március 11.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1159 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. január 28.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Aranka György

Aniskához

Félsz tőlem, nem akarsz meg is állani kedves Aniskám!
Vagy ha megállasz is, futsz ha közelre megyek.
S ekkor mint a sebes villám, eltűnöl előlem,
S meg közelébb csalogatsz, meg-meg elébb futamodsz.
Várj, várj, még eljössz az apám kútjára merítni:
Én is a vedrecskét eldugom orrod elől!

Aranka György aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!