Szerző
Ady Endre

Ady Endre

teljes nevén Ady András Endre, költő és újságíró

1877. november 22. — 1919. január 27.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 31946 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. január 14.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölték (31)

Ady Endre

Párisban járt az Ősz

Párisba tegnap beszökött az Ősz.
Szent Mihály útján suhant nesztelen,
Kánikulában, halk lombok alatt
S találkozott velem.

Ballagtam éppen a Szajna felé
S égtek lelkemben kis rőzse-dalok:
Füstösek, furcsák, búsak, bíborak,
Arról, hogy meghalok.

Elért az Ősz és súgott valamit,
Szent Mihály útja beleremegett,
Züm, züm: röpködtek végig az uton
Tréfás falevelek.

Egy perc: a Nyár meg sem hőkölt belé
S Párisból az Ősz kacagva szaladt.
Itt járt, s hogy itt járt, én tudom csupán
Nyögő lombok alatt.

Ady Endre aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


Elmenni

2013. január 19. 15:06

Félelem?
Aki fél a haláltól, az nem énekli meg.

43Valeria

2013. január 19. 10:10

Szerintem Ady verse, az ősszel az elmulást idézi fel, és közelgő halálát!
Üdv. Nemesné
Nem természet vers, félelem verse