Szerző
József Attila

József Attila

költő

1905. április 11. — 1937. december 3.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 5964 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. január 14.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (9)

József Attila

A halálról

Vas-öltönyben előttem áll
A szomorú, néma halál.
Hideg csókja
Nem izgatja
Sóhajtó kebelem.

Dörrenés s nem él az élet,
Futó ábránd, a multé lett.
Nem marasztja,
Már eladta
Hevítő szerelem.

Előttem áll s torkon ragad!
- Életmentő hát nem akad? -
Tovább nem vár,
S én? - megyek már
Siratva életem.

1921. április 11.

József Attila aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


43Valeria

2013. január 19. 10:13

József Attila verseit nagyon
szertem. Igen a halál vasruhában érkezett.
Halálának évfordulójára Mementó c verset írtam!
Korán elment a proletát költő, a szegény senkinek sem kellett!
Nemesné