Szerző
Arany János

Arany János

magyar költő, a Magyar Tudományos Akadémia főtitkára

1817. március 2. — 1882. október 22.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2445 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2012. december 27.

Megosztás

Címkék

Arany János

Ha napfényes vizkereszt...

Ha napfényes Vízkereszt
Megcsordítja az ereszt,
Akkor évben jól ereszt
A kalász és a gerezd.
Öregektől tudom ezt,
Higyjük el, probatum est.
Kelt: hoc anno, Buda-Peszt.

1882.

Arany János aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!