Ady Endre

Őrizem a szemed

Már vénülő kezemmel
Fogom meg a kezedet,
Már vénülő szememmel
Őrizem a szemedet.

Világok pusztulásán
Ősi vad, kit rettenet
Űz, érkeztem meg hozzád
S várok riadtan veled.

Már vénülő kezemmel
Fogom meg a kezedet,
Már vénülő szememmel
Őrizem a szemedet.

Nem tudom, miért, meddig
Maradok meg még neked,
De a kezedet fogom
S őrizem a szemedet.

Ady Endre aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


Frank-Shaft

2019. november 20. 11:03

:)

Ildus

2013. május 2. 22:47

Sokszor elszavaltam, és nagyon szeretem:)

TDominika

2013. május 1. 17:55

Gyönyörű! :) az egyik kedvencem :)

Bagolyka

2013. február 23. 18:30

Ez egy gyönyörű vers! imádom!

kozmazsu

2013. január 21. 11:00

Az egyik legszebb szerelmes vers, amit valaha írtak.

43Valeria

2013. január 18. 15:09

Az igaz szerelem már későn érkezett életében, súlyos beteg volt.
''Nem tudom meddig maradok meg még neked, De a kezedet fogom S őrizem a szemedet.''
Nemesné