Szerző
Ady Endre

Ady Endre

teljes nevén Ady András Endre, költő és újságíró

1877. november 22. — 1919. január 27.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 9559 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2012. december 8.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (8)

Ady Endre

Vad szirttetőn állunk

Vad szirttetőn mi ketten
Állunk árván, meredten,
Állunk összetapadtan,
Nincs jajunk, könnyünk, szavunk:
Egy ingás és zuhanunk.

Véres hús-kapcsok óvnak,
Amíg összefonódnak:
Kékes, reszkető ajkunk.
Míg csókolsz, nincsen szavunk,
Ha megszólalsz zuhanunk.

Ady Endre aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


43Valeria

2013. január 27. 16:13

''Mig csókolsz, szincs szavunk,
Ha megszólalsz zuhanunk.''
Hüség, összetaartozás, kapocs!
Nemesné