Szerző
Szentjóbi Szabó László

Szentjóbi Szabó László

magyar költő

1767. június 22. — 1795. október 10.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1679 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2012. november 29.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Szentjóbi Szabó László

Jó az Isten

A vídám tavaszi eget
Bús felhő ködösíti
A nyár menny dörög eleget
Bár az áldást készíti.

Fiam! elméd gondolatja
Ha nem megy mint kellene
Ezt a nagy Isten forgatja
Ne zúgolódj ellene

Ha sujtol is vesszejével
Szenvedjél eggy keveset
Ő tehet, s tesz erejével
A rosszból jót s édeset.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!