Szerző
Wohl Janka

Wohl Janka

az első magyar zsidó írónő, Wohl Stefánia nővére

1846. — 1901. május 23.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2266 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2008. április 16.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Wohl Janka

Gróf Vass Ottilia emlékkönyvébe

Oh, van egy égő nyughatatlanság,
Mellyel az emberek már megszületnek,
Egy gyötrő kín, melyet magok szeretnek,
Sovárgó vágy, mely nékik boldogság.

Oh, van bennök egy vággyal telt világ,
Akarnak lenni, amik nem lehetnek,
Akarnak bírni, amit nem nyerhetnek,
S ez epedésök mégse balgaság.

Törekszenek a legmagasb után,
Megküzdenek azért minden veszéllyel,
Hő, fáradatlan, ihlett szenvedéllyel,

S babért aratnak járva ezután.
Nagy tér nyílik e nyughatatlanságnak
Gyökére ő a halhatatlanságnak.

Wohl Janka aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!