Szerző
Wohl Janka

Wohl Janka

az első magyar zsidó írónő, Wohl Stefánia nővére

1846. — 1901. május 23.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2105 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2008. április 16.

Megosztás

Címkék

Wohl Janka

Nyugalom

Zengjed el álmaid, ifjui szív,
Csöndes az éj,
Fátyla nem árul el; árnya, az hív,
S zengeni kéj.
Tárja a bánatot Isten elébe
Buzgóan a dal,
Vigaszul ömlik a hit be a szívbe
Malasztjaival,
S nyugtot oh lel
Igy az árva kebel.

Wohl Janka aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!