Szerző
Radnóti Miklós

Radnóti Miklós

születési nevén Glatter Miklós, költő és középiskolai tanár

1909. május 5. — 1944. november 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 41736 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2015. január 2.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölték (15)

Radnóti Miklós

Éjszaka

Alszik a szív és alszik a szívben az aggodalom,
alszik a pókháló közelében a légy a falon;
csönd van a házban, az éber egér se kapargál,
alszik a kert, a faág, a fatörzsben a harkály,
kasban a méh, rózsában a rózsabogár,
alszik a pergő búzaszemekben a nyár,
alszik a holdban a láng, hideg érem az égen;
fölkel az ősz és lopni lopakszik az éjben.

1942. június 1.

Radnóti Miklós aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!