Szerző
Radnóti Miklós

Radnóti Miklós

születési nevén Glatter Miklós, költő és középiskolai tanár

1909. május 5. — 1944. november 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 3997 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2015. január 2.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölték (4)

Radnóti Miklós

Együgyű dal a feleségről

Az ajtó kaccan egyet, hogy belép,
topogni kezd a sok virágcserép
s hajában egy kis álmos szőke folt
csipogva szól, mint egy riadt veréb.

A vén villanyzsinór is felrikolt,
sodorja lomha testét már felé
s minden kering, jegyezni sem birom.

Most érkezett, egész nap messze járt,
kezében egy nagy mákvirágszirom
s elűzi azzal tőlem a halált.

1940. január 5.

Radnóti Miklós aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


kevelin

2016. június 1. 08:25

Jó a cime talán abba az iskolába járt ahová èn
Mert egy házban laktunk lehet kisèrt a szelleme èn együgyű fèrfiről fogok irni üdv