Szerző
Pap Endre

Pap Endre

költő, műfordító, ügyvéd és földbirtokos

1817. — 1851. december 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 762 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. július 27.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Pap Endre

Eötvös carthausijára

Bánatnak könyve; kár hogy nem regény,
De nincsen benne egy szó költemény.
Ez századunknak életirása,
A társadalom jajkiáltása,
Nagy miveltségünk kétségbeesése:
Itt van korunknak egész szenvedése,
Melynek számára nincsen boldogság,
Mert fáj nekünk a fennálló világ.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!