Szerző
Tóth Kálmán

Tóth Kálmán

költő, dráma- és újságíró és politikus

1831. március 30. — 1881. február 3.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 949 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. július 26.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Tóth Kálmán

Búra hajlik...

Búra hajlik a szomorú-fűz ága...
Búra hajlik az én éltem világa.
Édes szülém váltig biztat, de tudom,
Hogy a nyarat általélni nem fogom.

Rózsák között a szomorú-fűz ága...
Nem illem én ebbe a vig világba.
Mit ér látni a jó kedvet énnekem,
Ha nem vidul búbánatos életem.

Sír kell nekem, olyan sötét, fekete,
A milyenre szivem' a bú festette...
És bokrétás süveg helyett fejemhez,
Jőjjön inkább egy kiszáradt fakereszt.

A virágot még siromra se hintsenek...
Nehogy csudát lássanak az emberek,
Bús szivemnek poraitól siromon,
Fekete lesz a hófehér liliom.

Tóth Kálmán aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!