Szerző
Benedek Elek

Benedek Elek

író, újságíró és költő

1859. szeptember 30. — 1929. augusztus 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 6758 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. július 25.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölték (2)

Benedek Elek

Testvérek

Egyszer volt, hol nem volt,
De valahol csak volt:
Két fiú s egy kislány,
Ismeritek is tán.

Hárman voltak, hárman
Hat puszta határban
Nem akadott párjok:
Így mondá mamájok.

Mama, ha szerette,
Nem hiába tette,
Sosem búsították,
Búban vidították.

Akármibe fogtak:
Tanultak, játszottak,
Öröm volt azt látni,
Megnézhette bárki.

Mikor nem tanultak,
Egymáshoz simultak,
S nem gondoltak másra:
Mamára, apára.

Benedek Elek aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!