Szerző
Benedek Elek

Benedek Elek

író, újságíró és költő

1859. szeptember 30. — 1929. augusztus 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 6190 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. június 23.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Benedek Elek

Alszik apu

Csendes szoba, nyitott ablak
Kicsi Laci be-beballag.
Ne hajolj be rózsafácska,
Nyugodt legyen apu álma!

Ne zümmögj, te sovány szúnyog!
Kövér dongó, miért dunnyog?
Szegény apu fáradt nagyon,
Beszéljetek halkabb hangon!

A rózsafa csak mosolyog,
Muzsikál a dongó, szúnyog.
Még a szellő is táncot jár:
Vígan legyünk, itt a szép nyár!

Lám, lám, Laci rá nem hallgat,
Nagy mérgesen reájuk csap.
Apu hirtelen felriad,
Kiröppen a zümmögő had.

- Ej kisfiam, mi a bajod?
- Megzavarták az álmodat!
Elkergettem dongót, legyet.
Rózsafácska bólint egyet.

Benedek Elek aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


bylus

2018. május 3. 16:55

ezer vesző meg kapták..
nagyon komikus