Szerző
Sárosi Árpád

Sárosi Árpád

rend­őr­ka­pi­tá­ny, költő és színműíró

1864. június 16. — 1930. április 18.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1257 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. június 10.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Sárosi Árpád

Bús aratásom

Úgy kellett lenni,
Végzet, véletlen, isten-akarat:
Nem voltam első,
Ki jót, vagy bűnt friss-szűzen learat.

Öklöm, öklös volt
S a bátrakéval egy - kimért utam.
Mégis mi lettem?
Jött sorsok kényén megtorpant futam.

Elsőtlen első,
Kit cél előtt az élet megaláz.
Bús aratásom:
Hervadt gyümölcsök, egy marék kalász.

Sárosi Árpád aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!