Szerző
Sárosi Árpád

Sárosi Árpád

rend­őr­ka­pi­tá­ny, költő és színműíró

1864. június 16. — 1930. április 18.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1612 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 22.

Megosztás

Címkék

Sárosi Árpád

A kandallónál hófehérben

Az ablakon ezer alakban
Apró emlék: a tél szeszélye.
Mulandó semmik tünnek-mulnak
Forró szád egy lehelletére.

Apró emlékek halk mulása,
Belébüvöl egy messze télbe,
Mikor mi is fázósan állunk
A kandallónál hófehérbe.

Az ablakon a tél szeszélye:
Jégfüggönyök és holt virágok.
A kandallónál véget érnek
Könyörgő vágyak, lázas álmok.

Sárosi Árpád aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!