Szerző

Morócz Jenő

nyomdász, író és költő

1868. augusztus 24. — 1919. március

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2229 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 11.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölték (4)

Morócz Jenő

Egyedül

A virágos mezőn repül át a fecske,
A virágos mezőn bolygok minden este.
Kisírt szemeimmel áttekintek rajta,
Oh, ha ez a mező egy kicsiny virágot
Már nekem is adna!

Nem az én számomra nyílik ott a rózsa,
Még az illatot is más szívja le róla.
Nem szakasztottam még sohase virágot.
Nem ismerek az én rideg életemnél
Nagyobb pusztaságot.

Nem fürödtem még az öröm sugarában,
Boldogságot csupán álmaimban láttam.
Életemnek ritkán van egy derült percze,
Oh, de reménytelen, fájdalomtól gyötrő
Elég van helyette.

Fecske repülését közönyösen nézem,
Volna erőm véle versenyezni, érzem;
Diadalittasan szállanék az égbe,
Csakhogy szárnyaimat az emberi önzés
Már régen letépte!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!