Szerző
Bezerédj Amália

Bezerédj Amália

a gyermekvédelem népszerűsítője

1804. április 15. — 1837. szeptember 21.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1675 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 10.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Bezerédj Amália

Imádság

Oskola előtt.

Jó Isten, add áldásodat,
Hogy jól töltsük e napodat;
Hogy ne legyünk itt hiában,
E szent czélu oskolában.
Áldd meg mai leczkéinket,
Hogy müveljük lelkeinket;
Tőled várjuk e kegyelmet,
Adj szorgalmat és figyelmet!

Oskola után.

Hála néked, jó Istenünk
Vígan lehet haza mennünk,
Napunkat jól végezhettük,
Lelkeinket művelhettük.
Add, hogy a mit jót tanultunk,
Otthon is meglássék rajtunk,
Jó szüleink örömére,
Szent neved dicsőségére!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!