Szerző
Reményik Sándor

Reményik Sándor

erdélyi származású költő, akinek verseit 1945 után politikai okokból évtizedekre száműzték a magyar irodalomból

1890. augusztus 30. — 1941. október 24.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 4191 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 4.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölték (4)

Reményik Sándor

Nagy dolgok árnyékában

Tragikus korszak hozott össze minket,
Hegyóriások árnyékában álltunk,
Erdőn az utat lámpással kerestük,
Egymás lelkébe súlyokat dobáltunk.
De minden súlynak sólyom-szárnya nőtt.

Úgy lebegtünk kis igazságainkkal
A titkos, örök Igazság előtt.

Reményik Sándor aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


bakonyiili

2014. május 4. 17:36

A Barátság gyönyörű megfogalmazása!