Szerző
Vörösmarty Mihály

Vörösmarty Mihály

magyar költő, író, ügyvéd, a magyar romantika egyik legnagyobb alakja

1800. december 1. — 1855. november 19.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2917 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 3.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölték (2)

Vörösmarty Mihály

F. E. kisasszony emlékkönyvébe

Amit vágyad kivánt,
Reményed esdve kért,
Megadták istenid
A legszebb földi bért:

Szeretsz s szeretve vagy,
S szerelmed gondjai
Gyönyörre fejlenek,
Mint Éden álmai.

Mi jót kivánjanak
Ehhez barátaid,
Mint, hogy kisérjenek
A sírig álmaid.

1838. október 25.

Vörösmarty Mihály aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!