Szerző
Gyóni Géza

Gyóni Géza

születési nevén Áchim Géza, magyar költő

1884. június 25. — 1917. június 25.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1442 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 30.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Gyóni Géza

Mihályt hazaviszem

Hazaviszlek, hogyne vinnélek,
Hiszen melléd akartam bújni,
De te legdrágább nem engedted.
Hazaviszlek apánk ölébe,
Szent térdén fogsz majd lovagolni, -
Mint régen édes kicsi gyerek -
S én bús öreg majd a sarokban
Irom enyésző könyvemet.

Mert Ti vagytok a fiatalság,
Áldás, jövendő, éltető,
Belőletek buzog fel eztán
Minden életvágy és erő,
Kik pilla rezzenése nélkül
A sikokon megálltatok,
S nem lesz, nem lesz belőletek már
Soha, sohase bús halott!

1917. június 14.

Gyóni Géza aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!