Szerző
Bezerédj Amália

Bezerédj Amália

a gyermekvédelem népszerűsítője

1804. április 15. — 1837. szeptember 21.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1817 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 27.

Megosztás

Címkék

Bezerédj Amália

Virágok

Hóvirág.

Ártatlan kis virág vagyok,
A tavaszt én hirdetem;
Fehér kelyhemet föltárom,
Mihelyt a hó elmegyen.

Ibolya.

Zöld fű között a fák tövén
Elrejtőzve viritok én;
Mégis sokan fölkeresnek,
S bokrétába kötözgetnek.

Rózsa.

Én vagyok a büszke rózsa,
A virágok királynéja;
Elterjedve e világon,
Igen nagy az én családom.

Kamélia.

Idegen ország a hazám,
De itten is viritok ám.
Tenyésztenek a kertészek,
Télen igen sokat érek.

Katika sisakvirág.

Szép sötétkék virág vagyok,
Száramon sok sisak terem,
A gyógytárban hasznos növény,
Igen mérges a gyökerem.

Mák.

Ért magvamat mézzel főve
Süteménybe használják.
"Mákony" nevü altató szert
Tejnedvemből csinálják.

Piros gyüszüvirág.

Én is nagyon mérges vagyok,
Hozzám ne is nyuljatok;
Bár pirosló gyüszüimmel
Kertekben is viritok.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!