Szerző
Bessenyei György

Bessenyei György

író és költő, a magyar felvilágosodás meghatározó egyénisége

1747. — 1811. február 24.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1771 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 25.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Bessenyei György

Szép ész

Ez egy szép képekkel kicifrázott szoba,
Villámlás jár benne, hangzik arany szava.
Változása mindég újult formát mutat,
Sugára a magas egekbe is felhat.
Gyémánttal tündöklik fejér fala körül,
Fényes ege benne mind szüntelen derül.
Mulattathat mindent, játékával nyájas,
Ideje töltése nála nem unalmas.

Bessenyei György aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!