Szerző
Ölvedi László

Ölvedi László

költő

1903. május 22. — 1931. június 21.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1618 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 22.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Ölvedi László

Hiveim, merre vagytok?

Vértől piros az élet-árok;
Kemény csatán, akikre várok:
Hiveim merre vagytok?

Másét óvó élő sövényül
Teremtődtem s bár hitem gyérül,
Birom, ameddig birom.

Minden új nap: reményveszejtő,
Minden új út: tétova lejtő,
Zápor mossa, szél veri.

Átokverte bús Dunamente,
Bejárja lelkem éjjelente
S bekocog az ablakon.

Gyújtatlan is bizton gyúlad ott
Szikra lopva, ahol én vagyok;
Repül erre, arra is.

Szivetekbe száll a sziporka,
Hamuba hull - vagy puskaporba?
Elválik majd csakhamar.

Telt marokkal szórom a pernyét
S dúdolok halk, ósdi vecsernyét,
Bánatosat és magyart.

Akarom, hogy akik még élnek,
Mondjanak bár rossznak, kevélynek,
De jőjjenek utánam.

Érsekujvár, 1922.

Ölvedi László aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!