Szerző
Zajzoni Rab István

Zajzoni Rab István

csángó költő

1832. február 2. — 1862. május 15.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2744 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 20.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Zajzoni Rab István

Lányka, égnek vagy szülöttje...

Lányka, égnek vagy szülöttje,
Arcod örök tavasz kertje,
Rózsás fényes paradicsom;
Engedd, hogy nekem virítson!

Szemeidnek tündér tája
Legragyogóbb gyémánt bánya,
A napvilág soh'se kéne,
Olyan sugáros a fénye.

Tündér lányka, szeress engem,
Talpad porát is ölelem;
Szép szerelmed, szívjóságod
Kipótol hét mennyországot!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!