Szerző
Bárd Miklós

Bárd Miklós

születési nevén Kozma Ferenc, költő

1857. február 26. — 1937. május 4.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1591 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 18.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Bárd Miklós

Gyötör a jóság

Gyötör a jóság; gondja tűrhetetlen,
Jó éjszakám volt - csend van a szivemben,
Vidám a regg s az asszony gondja - kény.
Bánt rajtam feledt riadt pillantása,
Minek az asszony féltő gondozása
Annak, ki mint én, ha vén is - legény.

De jaj, ha egy rossz óra meggyötör,
A vén legény kedve sudárba tör
S egy halk fohászban hódol asszonyának.
Megáldja gondja nyűgösségét,
Oh asszony-jóság, asszony-hűség,
Terjeszd fölébem védő galambszárnyad!

1931.

Bárd Miklós aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!