Szerző
Bárd Miklós

Bárd Miklós

születési nevén Kozma Ferenc, költő

1857. február 26. — 1937. május 4.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1478 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 18.

Megosztás

Címkék

Bárd Miklós

A bolond óra

Porszem volt, egy kis kvarc, mely könnyü lévén
Belovagolt egy sugárkévén,
S hogy, hogynem, addig hancuzott az űrbe',
Mig belehullt az óraműbe,
S a vén klepsidra, mindazóta
Meggabalyodott bolond óra:

Rosszul mutat és rosszul muzsikál.
Ki ilyen bajra szert, gyógyírt talál,
Én hírneves hű óra-doktorom,
Segíts ez ódon muzsikás lomon.
Nincs itt hiba kerék, rugóba',
Mégis hibáz a bolond óra.
Tégy lupét, keresd, s hogyha megleled,
Vedd ki belőle azt a porszemet.

1930.

Bárd Miklós aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!