Szerző
Bessenyei György

Bessenyei György

író és költő, a magyar felvilágosodás meghatározó egyénisége

1747. — 1811. február 24.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1379 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 2.

Megosztás

Címkék

Bessenyei György

Utálat

Ez egy megcsömörlött gyomor, melly émelyeg,
Hányás erőlteti, korog és kevereg,
Böfög, köpdös széjjel, mindenkor ökrendez,
Reszket, borzadozik s dideregve érez.

Bessenyei György aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!