Szerző
Zempléni Árpád

Zempléni Árpád

születési nevén Imrey Árpád, költő és műfordító

1865. június 11. — 1919. október 13.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 3582 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2008. április 16.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (2)

Zempléni Árpád

A zseni

A koplalásban is van isteni,
Akkor tud a zseni - teremteni.
E koplalást úgy szokták menteni:
Zseni, mert koplal; koplal, mert zseni.

Zseni, mert koplal? Böjt még észt nem ád.
Koplal, mert zseni? Büntetés tehát.
Szemes a bölcs s a tál körül tolong.
Bolond, hogy koplal; koplal, mert bolond.

Zempléni Árpád aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!