Szerző
Lampérth Géza

Lampérth Géza

költő és író

1873. október 23. — 1934. november 18.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2280 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 26.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Lampérth Géza

Uj-év - ó-év

Jő mint szép leány: csupa élet,
Csupa bű-báj és igézet,
Rád mosolyog, rád nevet
S édes szóval, mézes szóval
Minden széppel, minden jóval
Hitegeti szívedet.

S mire üt a végső óra
Távozóra, búcsúzóra,
De nagyon megváltozik:
Mint egy fonnyadt, elvirágzott,
ígéretét be nem váltott
Bús anyóka távozik...

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!