Szerző
Fáy András

Fáy András

író, politikus és nemzetgazda

1786. május 30. — 1864. július 26.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1170 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 20.

Megosztás

Címkék

Fáy András

A' Sorshoz

Egygyenként enyésznek éltem' örömei,
Egygyenként szaggatja őket a' Végezés;
Újúlgatnak velek szívemnek sebei,
'S meg meg annyi halál e' gyakor vérezés!
Ó Sors! alányomott immár üldözésed,
Béfizettem néked minden örömemet;
Ne halogasd tovább irgalom - döfésed,
'S engedd végöröműl - ne késni végemet!

Fáy András aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!