Szerző
Szabolcska Mihály

Szabolcska Mihály

református lelkész és költő

1861. szeptember 30. — 1930. október 31.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1401 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 20.

Megosztás

Címkék

Szabolcska Mihály

Balla Maris

Utcán-téren virágot árult,
Illett rá karton, kék ruhája.
"Be szép lány lesz - mondták - belőle
Tizenhét esztendős korára!"

Lett is belőle szép, sugár lány,
Kis városunk legszebb virága;
S amerre járt, virágot árult,
Divatos, szép selyemruhába.

Az anyjának más vett koporsót.
S ő egyre úgy járt, mint a páva...
Úgy is fogták ki a Tiszából:
Divatos, szép selyemruhába!

1891.

Szabolcska Mihály aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!