Szerző
Pongrácz Lajos

Pongrácz Lajos

császári és királyi kamarás, megyei alispán és költő

1815. február 14. — 1899. augusztus 10.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1759 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 19.

Megosztás

Címkék

Pongrácz Lajos

Reggel

Ha hallom a pásztordudát,
Midőn reggel felébredek,
Lelkem egy érzés hatja át,
S én új életre serkenek.

Multat, jövőt, kort feledek,
Ismét hallom bölcsődalom!
Szivem csendes, mint gyermeké,
Eltűn abbul a fájdalom.

És hallva e kedves zenét,
Én ujra gyermekké leszek:
S mégis agg kor nyugalma az,
Mit keblemben én érezek.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!