Szerző

Sükei Károly

költő, újságíró, műfordító, a márciusi ifjak egyike

1823. szeptember 16. — 1854. január 18.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1451 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 16.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Sükei Károly

Álmot láttam...

Álmot láttam,
Álmot boldog szerelemről,
A' miképen a' sötét föld,
Mely fehér lepelben alszik,
Virágos mezőt, madárdalt
'S délibábot álmodik.
Milyen boldog a' sötét föld!
Majd eljön az ifju nap,
Álmodását elcsókolja
Nyájas szerelemmel,
'S fölébreszti szebb valóra,
Fölébreszti új tavaszra...
Milyen boldog a' sötét föld!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!