Szerző
Verseghy Ferenc

Verseghy Ferenc

költő és nyelvész

1757. április 3. — 1822. december 15.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1115 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. február 8.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Verseghy Ferenc

Rozilis és Dafnis

A' zöld árnyéknak hivessében,
mibőn Zefir támadt az Égben,
egy forráshoz ült Rozilis
és melléje Dafnis.

Az erdőt tölték énekléssel,
hagyíták egymást füvetskékkel,
ingyerkedtek, hempelgettek
's több tréfákat üztek.

Meg-hevülvén Dafnisnak szive
az ápolgatásra gerjede,
az, a' mint a' tsókot futá,
szülőjét kiáltá.

Jönn annya, 's tudakozza baját,
Rozilis el-rendelvén haját,
o! már, ugymond, nem segíthetsz,
meg van; viszsza térhetsz.

Verseghy Ferenc aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!